Стойка Кръстева победи с 5:0 съдийски гласа Бусе Наз Чакъроглу от Турция и донесе първа олимпийска титла за българския бокс от 25 години насам. Тя стана първата българка, завоювала златото след включването на женския бокс в олимпийската програма на Игрите в Лондон през 2012 година.
 
Във Върбица, където живее семейството на Стойка Кръстева, всички роднини, близки и приятели бяха притаили дъх в очакване на финалния гонг. Когато българката вдигна ръце и посочи знамето на екипа си, в центъра на селото гръмна шампанско. 
 
Съпругът на Стойка Борил Кръстев не крие гордостта и вълнението си.
Още по темата
 
"Това е много положителен момент за България. Всички страни се изправят на крака и виждат знамето ни, чува се българският химн. Надявам се, българите да бъдем все по-обединени във всяка една кауза, в която имаме интерес. В случая - в спорта. Надявам се, младите хора да разберат, че спортът, освен, че е работа, е и кауза за всеки един спортист, който иска да стигне до олимпийския връх. С това, което Стойка направи, ще даде голям кураж на бъдещите спортисти. Няма да стане без труд. Успях да я убедя да се върне в бокса, да тренира и да стигне до тук", сподели пред Bulgaria ON AIR той.
 
Стойка Кръстева е петият олимпийски шампион на България в бокса. За последно химнът на страната ни прозвуча преди четвърт век, когато на Игрите в Атланта Даниел Петров завоюва шампионската титла.
 
Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase