Снимка: БГНЕС
Българската гимнастичка Боряна Калейн успя да преодолее днешната квалификация и ще се бори за медал в многобоя на олимпийския турнир по художествена гимнастика. Другата ни участничка в индивидуалното в Токио - Катрин Тасева, остана извън челната десетка и приключи с участието си на Олимпиадата, пише Gol BG.
 
Калейн постигна резултат от 95.650 след изиграването на четирите си съчетания (24.100 на обръч, 25.800 на топка, 26.600 на бухалки и 19.150 на лента), което ѝ отреди осмо място в квалификацията. 
 
Тасева бе на позиция за финал след първите три завъртания, но допусна грешки при изпълнението си с лента, за което получи оценка 17.650 за сбор от 91.100. Тя завърши на 14-та позиция и не успя да се класира за финала. Най-вероятно това бе последното състезание в кариерата на Катрин Тасева.
Още по темата
Най-силно в квалификацията се представиха представителките на Руския олимпийски комитет Дина Аверина (106.300) и Арина Аверина (106.175), а за утрешния финал се класираха още Линой Ашрам и Никол Зеликман (Израел), Алина Харнаско и Анастасия Салос (Беларус), Виктория Оноприенко и Кристина Похранична (Украйна), както и японката Сумире Кита италианката Милена Балдасари.
 
Финалът в индивидуалния многобой е в събота, 7 август, от 9:20 часа българско време. Преди това от 5:00 часа започва квалификацията в многобоя за ансамблите, където ще бъдем представени от българския ансамбъл по художествена гимнастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase