Снимка: БГНЕС

Всички в българската олимпийска делегация, пристигнали до момента в Япония, са здрави, без оплаквания и с отрицателни тестове за Ковид-19.

В парада на спортистите на церемонията по откриването на Игрите в Токио, която започва довечера в 20.00 часа местно време, се планира да се включат всички български състезатели, които вече са в японската столица, без джудистите Янислав Герчев и Ивайло Иванов и тежкоатлетите Божидар Андреев и Христо Христов.

Лекоатлетката Мирела Демирева, олимпийска вицешампионка на скок височина от Рио 2016, до последно ще бъде под въпрос, тъй като се изчаква пристигането й в Токио в последния момент.

МОК е определил максимална бройка от 30 души на отбор за парада, но българските спортисти в Токио в момента са по-малко.

Знаменосци на делегацията ще бъдат Мария Гроздева и Йосиф Миладинов, пише БТА.

Официалният старт на 32-ите летни олимпийски игри в Токио ще бъде даден в 14.00 часа българско време с церемонията по Откриването. Япония е домакин на лятна Олимпиада за втори път в историята си след 1964-а година.

Токио 2020 трябваше да се състои миналото лято, но за първи път в мирно време Игрите бяха отложени с година заради пандемията от коронавируса. Covid-19 доведе до огромни загуби за подготвената за приемане на най-висшия спортен форум страна, но в крайна сметка олимпийски игри ще има, макар и с година по-късно.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 месеца

Не се оплакват даже от картонените легла?

3

Анонимен

преди 2 месеца

Кои са тия спортисти? А колко мангизи отиват по тях, вместо за болни деца? Позлатихме ги, а те размахват бухалки, лентички, обръчи и юмруци. А да, Гроздева стреля.

2

Анонимен

преди 2 месеца

Е, те са здрави защото в ден 1. Ще си говорим след седмица