Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен победи ПСЖ с 1:0 на стадион "Парк де Пренс", но отпадна на четвъртфиналите на Шампионската лига след поражение с 2:3 в Германия миналата седмица.

"Принцовете" имаха преимущество през първото полувреме и суперзвездата им Неймар нацели цели три греди, след което дойде и наказанието. Бившият футболист на парижани Ерик Максим Чупо-Мотинг отново се разписа срещу тях, вкарвайки пет минути преди паузата с глава.

През второто полувреме европейският хегемон имаше превес, но така и не можеше да създаде чисти голови положения, с които да елиминира своя противник. Така ПСЖ си върна на баварците за загубения финал в турнира през миналия сезон и ще гони първи триумф в Шампионската лига.

На полуфиналите ПСЖ очаква победителя от двойката Манчестър Сити - Борусия Дортмунд, които се срещат тази вечер.

В другия четвъртфинал от снощи Челси се класира на 1/2-финал в Шампионската лига след като загуби с 0:1 срещата реванш срещу тима Порто. В първия двубой, който отново се игра на стадион "Рамон Санчес Писхуан", лондончани спечелиха с 2:0 и това се оказа напълно достатъчно за крайния успех.

Двубоят бе доста равностоен, с леко превъзходство за символичните гости, но те така и не успяха да създадат достатъчно чисти положения пред вратата на Челси.

Единственото попадение в мача падна в 94-тата минута когато, влезлият като резерва, Мехди Тареми преодоля стража на домакините със страхотна задна ножица. За нещо повече обаче бе твърде късно и Челси се поздрави с крайния успех в 1/4-финалния сблъсък, където чака победителят от двубоя Ливърпул - Реал Мадрид.

Всичко след снощните мачове от шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase