Снимка: Bulgaria ON AIR

Русе посрещна тримата си шампиони от Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва. Тримата са възпитаници на Тежкоатлетическия спортен клуб-Русе, чийто председател е доц. Кирил Панайотов, а треньори са Кръстина и Радослав Атанасови.

"Тайната е в големия труд на състезателите и упоритостта им", това сподели треньорът на Тежкоатлетическия спортен клуб-Русе Радослав Атанасов.

Още по темата
Той обясни, че усещането е невероятно да си треньор на трима шампиони

"Много трудолюбиви деца, тренират от 8,9 и 10 години, възпитани, винаги може да се разчита на тях, на състезание винаги са били борбени, никога не са се отказвали. Личо аз тайно се надявах да спечелят. Те бяха много навити, от година и половина нямаха състезание, но вярваха, че можеше да станат и станаха", каза в ефира на Bulgaraia ON AIR Атанасов.

Треньорът обясни още и трудния път до тези медали в условия на пандемия.

"Гледаме да ги пазим, няма нито една положителна проба за COVID, справихме и с това", каза Атанасов.

В Русе има 40 деца в клуба по вдигане на тежести. Атанасов изрази надежда за нова олимпиада, на която имат право на 2 квоти, и се надява, ако не титла то поне медал.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

В България 90 процента от престъпниците са бивши спортисти.По-добре закривайте.

3

House M.D.

преди 2 години

Какви анаболи бе, колега? Тия момчета пият само витамин С. Питай треньора им, ако не вярваш.

2

Жоро

преди 2 години

Щерю не се подигравай,щангите са супер тежък спорт и абсолютно всички в света взимат за да възстановяват ,натоварване на организма и тялото е огромно и труда който хвърлят също,в всеки професионален спорт взимат винаги е било така и така ще бъде