Снимка: Istock

Искате да стегнете дупето и бедрата си? Обърнете се към едно от най-добрите упражнения за тази цел – клековете. Клековете или още клякания е упражнение, което е насочено към множество мускулни групи и което има страхотни ползи в стягането, оформянето и извайването на краката и седалището.

Когато правите клекове, вие ангажирате мускулите на бедрата, дупето, коленете и ядрото на тялото, като по този начин стимулирате цялостното отслабване и стягане. Правилното изпълнение на клековете е много важно не само от гледна точка на предпазване от наранявания, но и откъм ефективност на упражнението.

Клековете в комбинация с други упражнения помагат за изгарянето на повече калории, подобряват силата и издръжливостта, гъвкавостта и увеличават мускулната маса.

Какво се случва, ако правите клекове всеки ден?

Ще изградите стегната мускулатура на долната част на тялото. Кляканията са насочени най-вече към мускулите на краката, седалището и ядрото. Когато ги изпълнявате по правилния начин, движението надолу и особено изтласкването на тялото нагоре стимулират работата на мускулите и ги развиват. С времето всички мускулни групи, участващи при клековете, ще се стегнат и ще се развият, а резултатът ще е намаляване на обиколката в сантиметри и оформяне на бедрата и дупето.

Метаболизмът ще се засили

Клековете имат стимулиращо въздействие върху метаболизма. Това е така, защото при клековете се натоварват едни от най-големите мускулни групи в тялото, а това предполага изгаряне на повече калории. Колкото повече и по-големи мускулни групи участват в едно упражнение, толкова повече калории се изгарят, а метаболизмът се ускорява. Ако правите клекове всеки ден, ефектът от тях ще продължи и след спиране на тренировката. Изгарянето на калории продължава и в спокойно състояние.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Коментари Напиши коментар

3

Щирлиц

преди 2 месеца

За какво "ядро"става дума?Клетъчно ядро,атомно,м?Пак сте се прРевъзбудили....

2

Познавам жена, която

преди 2 месеца

наистина имаше страхотно тяло и много красиви крака, докато правеше точно такива упражнения у дома си. Казваше, че всяка сутрин и всяка вечер преди лягане прави по 50 клека. Но трябва да се признае, че по рождение си беше с дълги крака с хубава форма, а разликата между обиколките на талията и ханша беше впечатляваща. Това или го имаш дадено от природата, или го нямаш.Но като навлезе в средна възраст и престана да прави клекове, понапълня и вече не е като манекенка, но не е и грозна.

1

Анонимен

преди 2 месеца

всеки ден за здраве клекай,но с Русия не си играй !!!!!!!!!