Снимка: БГНЕС

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън направи любопитно откровение в интервю за The Robb Report, с което вероятно ще изненада мнозина. Най-успешният пилот в историята призна, че не обича да шофира, освен ако не се състезава, тъй като за него това е пропиляно време, пишат от Automedia.

Въпреки това, британецът не спести комплиментите си по адрес на новото поколение на Mercedes-Benz S-Class, което излезе на пазара тази есен. Хамилтън с удоволствие сяда зад волана на луксозната лимузина, като посочва нейната основно оръжие, с което печели срещу конкурентите си.

"Това, което наистина ме впечатли, беше усещането по време на движение. Вероятно хората си мислят, че вече сме достигнали върха на комфорта в автомобилите, но по някакъв начин инженерите на Mercedes-Benz са го издигнали на ново ниво. Във Формула 1 усещам всяка неравност на пистата, така че съм добре квалифициран, за да говоря за удобството на седалката “, категоричен е Хамилтън.

Шампионът разкрива още, че суперколите, на които доскоро се радваше, са изчезнали от гаража му. И ако във всекидневието се нуждае от автомобил, той използва предоставени му от Mercedes-Benz луксозни електрически коли.

"Може да звучи странно за автомобилен състезател, но за мен е доста стресиращо, когато трябва да карам по пътища. Всяко пътуване повече по-дълго от час, е просто пропиляно време, когато няма как да бъде върнете“, казва още пилотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase