Българската треньорка по художествена гимнастика Илиана Динева заяви, че е шокирана от уволнението си от националния отбор на Швейцария.

Тя бе освободена от поста след тежки обвинения относно методиката на работата си, дошли от една от състезателките ѝ - 22-годишната Лиза Рускони, която никога в кариерата си не е успявала да стигне по-напред от 30-то място, в което и да е от състезанията, на които е участвала.

Пред вестник "Блик" българката обяви, че е наела адвокат и ще търси правата си.

"Когато поех националния отбор, тя беше контузена и дълго време не тренираше. Искахме да я интегрираме постепенно, а не да форсираме нещата. Обсъдихме го заедно. Смятам, че тя бе наясно с ролята си. Не разбирам обвиненията за тормоз. Мога да си представя, че е била разочарована, след като е виждала нещата по друг начин", обясни ситуацията Динева.

Друга от тренираните от нея гимнастички, Ясмин Фриден, заяви, че българката я е наричала "дебела крава" - нещо, което Динева отрече, посочвайки, че темата за теглото, точно в техния спорт, е нещо наистина чувствително.

"Винаги съм говорила първо с медицинския щаб. Лекарите ни казваха какво можем и какво не можем да правим с момичетата", добавя тя в отговор на твърденията, че е карала състезателките да тренират, макар да са контузени.

Преди две години е имало упреци от страна на федерацията относно това как Динева е разговаряла с гимнастичките, като е заявила готовност да промени тона и да подобри комуникацията си с тях. 

"Усещах, че съм направила всичко правилно. Или най-малкото съм се опитала, защото това винаги е било моя цел. Ако нещо не е било наред, вероятно е трябвало да ми се каже по-рано", обобщава ситуацията българката.

Още спортни новини четете на Gol.bg
 

Коментари Напиши коментар

59

Интелигентен

преди 1 седмица

Българите-Поблазнили са ги ПАРИТЕ на швейцарците.А НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА.Аз"преживях' 11години е тази капсулирана у себе си диктаторска тирания,където бъка със СТРАННОСТИ и................"много строги закони-най-вече странни.Видях и се убедих,че Швейцария е населена с особено НЕЩАСТЕН НАРОД(до 70-80 % ПСИХАРИ)следствие на водената(от дълги години)-най-тъпата политика в света.Така че,НЯМА КАКВО ДА ПРАВИТЕ в Швейцария.Забранявам Ви да я посещавате.Ще Ви унижават,ще се гаврят с Вас,ще Ви изнудват.

58

Владо

преди 3 седмици

Швейцария е най-измислената държава .

57

Анонимен

преди 1 месец

Анонимен 56... За това има и школа по акордеон?Записваш го там и най-много след време да хване артрит на пръстите.И баба му всяка заран да му прави джи джи папа.Единствения спорт е хвърляне на малка плътна топка в часовете по физическо в училище.