Снимка: БГНЕС
Няма заразени с коронавирус в Хасково, които се срещнаха с Григор Димитров по време на престоя му в България, съобщиха от Областната администрация.
 
Днес изтича карантината на 22-ма човека, които са били контактни, а тестовете, които са им направени са отрицателни.
Още по темата
Гришо бе два дни в родния си град. Той пристигна у нас на 15 юли след злополучния турнир в Белград, организиран от Новак Джокович, а на 17 юни отиде за втория турнир в Задар "Адриа Тур". Именно там стана ясно, че той е заразен с коронавирус.
 
По време на посещението си в Хасково Григор проведе само една официална среща - с кмета на града Станислав Дечев, който в последствие също бе поставен под карантина. Той проведе и открита тренировка с треньора си Кристиан Гро, който също се оказа заразен. Под карантина бяха поставени президентът на местния тенис клуб Йордан Йорданов, роднини на Димитров, журналисти и фенове, които се снимаха с него.
 
След "Адриа Тур" с положителни проби за коронавирус се оказаха Новак Джокович и съпругата му, тенисистите Борна Чорич и Виктор Троицки, както Горан Иванишевич.
 
След турнира стана скандал, който започна след интервю на бащата на Джокович - Сърджан, който обвини българският тенисист, че е отказал да се тества при пристигането му в Белград.
 
Самият Джокович пък бе подложен на остри критики, че е организирал проявата по време на пандемията, на която са присъствали много хора, а тенисистите не са спазвали дистанция и са купонясвали в местен клуб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase