Снимка: БГНЕС

Организаторите на Олимпийските игри в Токио (24 юли - 9 август) са започнали да разглеждат възможните варианти за отлагане на най-голямото спортно събитие в света за 2020 година, съобщава Reuters, позовавайки се на два източинка, запознати с разговорите. Това се разминава с позицията по темата на японското правителство, което настоява, че отлагане на Игрите не е опция.

По-рано тази седмица президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че отмяна на Игритге в Токио на този етап не стои на дневен ред, но предвид разрастващата се криза с пандемията от коронавирус опасността големият спортен форум в японската столица да не се проведе в планираните дати изглежда все по-реална.

Другият анонимен източник, който също е близък до организационния комитет, пък разкрива, че сред обсъжданите възможности е отлагане на Олимпийските игри с една или две години. Част от организаторите се надяват и на по-благоприятен сценарий, според който Игрите може да бъдат отложени с месец или 45 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase