Снимка: Pexels

Остаряването е част от живота и е неминуемо. Колкото и скъпи процедури да си правите, колкото и скъпи кремове да ползвате, няма как да го предотвратите напълно. Има и нещо друго. Тялото и кожата реагират не само на външни влияния, а и на процесите, които се извършват в самото него. Казано по друг начин – ако приемате правилната храна и добавки, и ако се натоварвате по най-добрия за вас начин, можете да забавите появата на бръчките.

Директорът на центъра по кинезиология в университета Чапман, Калифорния, вярва, че упражненията могат да ви помогнат да се чувствате по-млади и да изглеждате така.

Ето и кои активности ще забавят процеса на стареене:

Йога
Йогата не действа на конкретна част на тялото, а има ефект върху цялото тяло.Но има дори разработени специални упражнения за лицето, които да поддържат кожата млада и опъната.

"Йогата помага да намалите стреса, който е сред основните фактори, ускоряващи стареенето. Това рефлектира веднага и върху цялостното състояние на тялото и кожата", твърди йога експертът Динеш Дагар.

Вдигане на тежести
Повечето жени избягват вдигането на тежести, но не трябва, защото то помага за здравето на костите. Фитнес експерти, както и медици, вярват, че тренировките за вдигане на тежести са много полезни в борбата с остеопорозата.

Внимавайте и вдигайте тежести само под наблюдението на професионалисти.

Вижте още тренировки в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase