Снимки: Reuters

Серията от победи на Ферари бе прекъсната, след като Себастиан Фетел отказа да слуша нарежданията от отбора.

Шарл Льоклер си извоюва да тръгне първи след квалификациите в Сочи. Според стратегията, изготвена от тима преди това, младокът трябваше да пусне германеца пред себе си, за да спечелят преднина пред Хамилтън. След това трябваше да има нова смяна и Льоклер да е първи, а Себастиан да отстъпи и да остане втори. Ала бившият шампион реши да пренебрегне заповедите на тима.

Фетел остана първи, но Ферари го държа на пистата една идея по-дълго, за да може да смени гумите на Льоклер и той да излезе от бокса преди германеца. Себастиан влезе в бокса на 26-тата обиколка и напусна надпреварата малко след като излезе от него, тъй като колата му се повреди.

От Мерцедес се възползваха от ситуацията и така Хамилтън отново завърши първи, Ботас втори, а Льоклер остана трети.

Босът на Ферари така и не успя да се справи с двамата алфа мъжкари в гаража си. Себастиан играеше ролята на неразбрал.

"Не знам какво точно се случи. Мисля, че имахме договорка с Шарл, с когото говорихме преди надпреварата. Смятам, че всичко бе ясно, но явно съм пропуснал нещо. Ще обсъдим какво стана, но сме разочаровани, тъй като искахме двойна победа, а се получи нещо съвсем различно”, коментира той след състезанието.

Шарл отново не знаеше какво точно се е случило и пак се наложи да заяви: "Тактиката бе аз да го изтегля на дългата права в началото и след това не знам какво стана. Ще говоря с отбора, за да разбера какво е положението. Все пак е жалко, че всичко се разви така."

От началото на сезона Ферари изпитват проблеми с пилотите си. Най-вече заради факта, че и двамата са изключително добри. Себастиан Фетел все още е техният основен играч, а Льоклер е принуден да се съобразява с това и да кара зад него, когато се наложи. Ала нито единият, нито другият не изглежда да се примиряват с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase