Снимка: Reuters

Сладко-горчива бе победата на Себастиан Фетел на Гранд При на Сингапур. От 26 септември 2018 година, германецът не бе печелил състезание, а през последните месеци, светлината на изгряващата звезда на неговия съотборник Шарл Льоклер го засенчваше.

Но макар и да победи, напрежението във Ферари така и не спадна. 21-годишният Шарл се опитваше да запази пълното си самообладание на подиума, докато "празнуваше" второто си място и победата на своя съотборник. Но пред медиите не скри, че е ядосан от развоя на събитията. А феновете се запитаха, дали правилният болид на Ферари всъщност спечели на пистата в Сингапур.

По време на квалификациите, Льоклер си спечели брилянтно първото място на старта. Той бе лидер и през по-голямата част от състезанието в събота, но едно просто решение на екипа на тима му коства подиума. Колата на Фетел бе повикана първа в бокса. С новите си гуми, тя трябваше да спечели преднина пред Мерцедеса на Хамилтън, но не бе изчислено да изпревари болида на Шарл. Но Фетел имаше късмет и излизайки от бокса, поведе състезанието и спечели трофея.

Льоклер е убеден, че Ферари са помогнали на Фетел да победи. "Ще си говорим за това по-късно", заяви той пред медиите на пистата. Но напрежението между двамата шофьори - застаряващият шампион и момчето, което е доказало, че е по-бързо, вече може да се реже с нож.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase