Снимка: Reuters

Сладко-горчива бе победата на Себастиан Фетел на Гранд При на Сингапур. От 26 септември 2018 година, германецът не бе печелил състезание, а през последните месеци, светлината на изгряващата звезда на неговия съотборник Шарл Льоклер го засенчваше.

Но макар и да победи, напрежението във Ферари така и не спадна. 21-годишният Шарл се опитваше да запази пълното си самообладание на подиума, докато "празнуваше" второто си място и победата на своя съотборник. Но пред медиите не скри, че е ядосан от развоя на събитията. А феновете се запитаха, дали правилният болид на Ферари всъщност спечели на пистата в Сингапур.

По време на квалификациите, Льоклер си спечели брилянтно първото място на старта. Той бе лидер и през по-голямата част от състезанието в събота, но едно просто решение на екипа на тима му коства подиума. Колата на Фетел бе повикана първа в бокса. С новите си гуми, тя трябваше да спечели преднина пред Мерцедеса на Хамилтън, но не бе изчислено да изпревари болида на Шарл. Но Фетел имаше късмет и излизайки от бокса, поведе състезанието и спечели трофея.

Льоклер е убеден, че Ферари са помогнали на Фетел да победи. "Ще си говорим за това по-късно", заяви той пред медиите на пистата. Но напрежението между двамата шофьори - застаряващият шампион и момчето, което е доказало, че е по-бързо, вече може да се реже с нож.

 

 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

САМО ФЕРАРИ .МНОГО ЛЕСНО ЗАБРАВЯТ ДРУГИТЕ КОЛКО ГОДИНИ ПОДРЕД НЕ МОЖЕХА ДА ПОМИРИШАТ ШАМПИОНИ.

9

Митко Банцера

преди 3 години

Тия пък макарони голям късмет извадиха, а и не само късмет имаше при тия сейфти карове. Имаше един с повреден двигател, на който директно му заповядаха от бокса да не пропусне да спре на алеята. Това са такива тимчета - дъщерни на ферари, които си осребряват участията като правят мизерии на противника. Жалка победа и с късмет и с чужда помощ.

8

Анонимен

преди 3 години

"Типично за Ферари.Всичко им е безмислено прекалено и надценено."Бате, ако говориш за гражданските им коли - да, това е и целта. Като те видят с Ферари и да знаят, че имаш яко кинта. И е така навсякъде по света. Виждат кончето, подмокрят се и свалят гащетките.Като те видят с десет годишен Мерц дизел някак няма същия ефект...Дреме им на ферараджиите, че губели във Формула 1 или че ти ускоряваш с 1 секунда по-бързо или че спираш с 3 метра по-добре. С Ферари се ходи по жени, и то - бавно.