Bulgaria ON AIR

Финалът на Световното първенство по карате киокушин в казахстанската столица Астана е български! Мариела Любенова грабна златния медал, а Валерия Лозанова стана световен вицешампион. 

В състезанието взеха участие над 600 претенденти от над 27 държави. Мариела разказа, че първо се е изправила срещу представител на Франция, след това срещу състезател от Казахстан и накрая срещу сънародничката си.

Момичетата споделиха в студиото на "България сутрин", че са предполагали, че може да се изправят една срещу друга, но когато това станало факт били изненадани.

"Състезанието бе трудно както физически, така и психически. Но представихме България успешно. Определено е по-различно да се играе в категория жени. На това състезание конкуренцията бе изключително добре подготвена. Победата ни носи неописуемо удоволствие", отбеляза световният ни шампион Мариела Любенова.

"В годината имаме между 2 и 3 състезания. Преди състезанието се подготвяме в лагери. Винаги ще се състезавам за Габрово, дори да замина да уча в София. Не всеки може да изживее подобен велик момент като победата ни в Казахстан", посочи вицешампионът ни Валерия Лозанова пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase