Снимка: Булфото, архив

Битката за разпределение на последните три комплекта медали от световното първенство по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София започва днес.

В събота ще бъдат излъчени медалистите в многобоя при ансамблите, а в неделя са финалите на отделните уреди - 5 обръча и 3 топки/2 въжета.

В състезанието при ансамблите ще участват общо 36 отбора, а първите три в многобоя ще спечелят квоти за олимпийските игри в Токио 2020.

Надпреварата днес започва в 13.00 часа с група "А", където са силните състави на Италия, Беларус, Япония, Израел и други.

Българският ансамбъл е във втората група, която стартира от 16.30 часа. Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова имат изключително сложни композиции и ако ги изиграят без грешка със сигурност ще завоюват медал. Възпитаничките на Весела Димитрова ще изиграят съчетанието си с топки и въжета с 16-и стартов номер, а композицията си на пет обръча - с 34-и.

В потока на България са още ансамблите на Русия, Украйна, Испания и други.

Това е второ световно първенство за българския отбор, който при дебюта си в Пезаро (Италия) 2017 спечели сребро в многобоя и беше изпреварен единствено от Русия.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

5

Lina

преди 7 месеца

"Почва"? Хайде да помислим кое е по- подходящо, не се насилвайте - ЗАПОЧВА, ВРЕМЕ Е ЗА... Не е редно да сте грамотни на ниво" 3 клас".

4

Анонимен

преди 7 месеца

Освен Елена, другите не са с български имена, ами сега?

3

Marin Ruseborn

преди 7 месеца

...и какво и е българското на тази... Лаура Траатс?
Само питам бе, да не е като Симеончо, без капка българска кръв, или е като бразилския футболист, лилав ли беше, че не си спомням й името му...