Снимка: Булфото, архив

Битката за разпределение на последните три комплекта медали от световното първенство по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София започва днес.

В събота ще бъдат излъчени медалистите в многобоя при ансамблите, а в неделя са финалите на отделните уреди - 5 обръча и 3 топки/2 въжета.

В състезанието при ансамблите ще участват общо 36 отбора, а първите три в многобоя ще спечелят квоти за олимпийските игри в Токио 2020.

Надпреварата днес започва в 13.00 часа с група "А", където са силните състави на Италия, Беларус, Япония, Израел и други.

Българският ансамбъл е във втората група, която стартира от 16.30 часа. Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова имат изключително сложни композиции и ако ги изиграят без грешка със сигурност ще завоюват медал. Възпитаничките на Весела Димитрова ще изиграят съчетанието си с топки и въжета с 16-и стартов номер, а композицията си на пет обръча - с 34-и.

В потока на България са още ансамблите на Русия, Украйна, Испания и други.

Това е второ световно първенство за българския отбор, който при дебюта си в Пезаро (Италия) 2017 спечели сребро в многобоя и беше изпреварен единствено от Русия.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase