Снимка: БТА

Челси и Барселона направиха вълнуващо равенство 1:1 в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига.

Първото полувреме премина на един дъх, като "сините" имаха по-чистите положения за гол, въпреки че почти не играха с топката. На два пъти страховити изстрели на Вилиан едва не счупиха гредите, а един удар на Еден Азар премина в опасна близост до вратата.

От своя страна Барселона имаше териториално надмощие, но не създаде чисто положение. След малко повече от час игра късметът най-накрая беше с Вилиан и той с великолепен удар по земя откри резултата. В 75-ата минута обаче Лео Меси изравни след грешка в защитата на Челси.

Така аржентинецът за първи път наказа Челси от общо девет мача и прекъсна втора прокоба през сезона, след като до есента не беше преодолявал Джанлуиджи Буфон.

До края не падна нов гол и всичко ще се реши на реванша на "Камп Ноу" на 14 март, като Барселона изглежда фаворит за продължаване напред. За отбелязване е, че испанците вече нямат победа над този съперник в осем поредни срещи в турнира на богатите, три от които загубиха.

В другия мач от снощи Байерн Мюнхен практически се класира за следващата фаза, след като унищожи Бешикташ с 5:0 в първи осминафинален мач на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Двата отбора изиграха изключително зрелищно първо полувреме, в което положенията се редуваха и пред двете врати. Ключовият момент настъпи четвърт час след началото, когато Вида спъна останалия сам срещу вратаря Левандовски и беше изгонен. Малко преди почивката Томас Мюлер вкара типичен за него гол отблизо, заставайки на точното място.

Байерн рязко вдигна оборотите след почивката и изигра много силно второ полувреме, в което тотално надигра своя изморен опонент. Коман удвои, Мюлер вкара втория си гол, а към края с два дежурни гола се отчете голмайсторът на тима Роберт Левандовски.

Отзиви след снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase