Снимка: Reuters

Най-добрият български боксьор – Кубрат Пулев, остава официален претендент за титлата на Антъни Джошуа във версия IBF.

Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на ринга на 28 октомври в Кардиф, но Кобрата получи тежка контузия и няма да се бие с непобедимия британец. Все пак е възможно те да се боксират по-нататък, най-вероятно през 2018 г.

"На Джошуа бе наредено да защитава титлата си на IBF срещу Карлос Такам, който е следващият възможен претендент. Не е сигурно колко време ще се нуждае Пулев за възстановяване, но той остава официален претендент за титлата на IBF в тежка категория.

Все пак, той ще трябва да изчака реда на задължителни защити, за да получи отново възможност за титла, тъй като шампионът ще бъде в повече от една версия (в случая - на IBF и WBA)", заяви пред Спортал пресаташето на Международната боксова федерация Жанет Салазар.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

17

Гост

преди 1 месец

Цялата история е скалъпена,Пульо изобщо не е имал намерение да играе с AJ

16

Педро ел негро

преди 1 месец

Честно, пичове, не си я обяснявам тази злобичка, която ви тресе.
Германските медии се изказват изключително ласкаво за Кубрат, а тука ...
Хората са публикували диагнозата, името на лекаря, парите, които Кубрат няма да може да спечели (мин. 2.25 млн евро) и не на последно място пишат, че когато Кубрат чува диагнозата, "очите му се насълзяват и има най-тъжното лице в света".
А вие тука - плюене, плюене...

15

Анонимен

преди 1 месец

Опулев вече ще бъде официален претендент за пенсиониран баксьор. Кога ще играе с Джошуа, на 40 години ли? Тогава трябва да си наеме клиника по мозъчна терапия, ако е в състояние.