Националният отбор на България е на път да пропусне пето поредно световно първенство, след като загуби с 1:3 гостуването си на Холандия в квалификация от група "А".

Домакините поведоха още в 7-ата минута чрез Дейви Пропер, а след това пропиляха няколко нови шансове за гол. След четвърт час игра Георги Костадинов нацели гредата след чудесно центриране на Страхил Попов. В началото на второто полувреме "лалетата" отново натиснаха и след поредица от пропуски в 67-ата минута удвоиха преднината си с гол на голямата им звезда Ариен Робен.

Малко по-късно обаче България намали изоставането си, когато Костадинов вкара в трети пореден мач след центриране на Ивелин Попов от фаул. До края обаче Пропер оформи крайното 3:1 и нашите загубиха и четвъртото си гостуване в тези квалификации.

В класирането се смъкнахме на 4-то място с 12 точки, докато холандците излязоха 3-ти с 13 т. Франция и Швеция имат по 16 т., но "петлите" са с мач по-малко, като по-късно приемат аутсайдера Люксембург. Другата лоша новина за Петър Хубчев са наказанията на Ивелин Попов и Ивайло Чочев за домакинството на Франция на 10 октомври. 

Подробности четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase