Снимка: Bulgaria ON AIR

"Господ този път беше българин и накрая направи, така че разочарованията да прераснат в подвизи". Така ръководителят на катедра "Лека атлетика" в НСА проф. Стефан Стойков коментира медалите на българските спортист от Олимпиадата в Рио в България сутрин пред Bulgaria ON AIR.

За повече медали липсват не само условия, но и треньори, смята проф. Стойков. По думите му треньорите ги има налице, но не са подсигурени. В Областните центрове няма щатни сериозни треньори.

"Системата трябва да се промени. Да се започне от ръководителите и главните действащи лица, а не само състезателите", посочи той.

По думите му треньорите работят на допълнителни работи за жълти стотинки, за да изхранват семействата си. Според него трябва да се създадат треньорски бройки и да се направи Програма за развитие на спорта.

Проф. Стойков призова премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов, спортния  министър Красен Кралев, Свилен Нейков и Стефка Костадинова да се срещнат с ръководството на НСА и да се създадат планове за изграждането на една  мултифункционална зала.

"Да се направят условия за треньорите, които да селектират най-добрите и съответно да има къде да се развиват", обясни проф. Стойков.

Проф. Стойков, който е дългогодишен национален състезател по лека атлетика в дисциплината хвърляне на копие обясни, че го е било срам да се прибере в селото си, когато е завоювал 11 място на финалите на Олимпийските игри в Москва през 1980 г., а сега се задоволявам с 7 и 8 място.
 

Коментари Напиши коментар

6

Oo o.

преди 4 години

Bg mafiotska jurnalistika se vturnala da iska finansovi ravnosmetki i finansovi otcheti ot bg kmetstvata - okolo 7896 lovdjiiski broiki s raznoobrazen obstinski divechov personal vatre - prihodi, razhodi, pechalbi, zagubi - s detaili pera i perushinki...:-)

5

сминдух енд чесън

преди 4 години

Като пренасочим парите от "анализаторите и консултантите" и удивителната им способност да се присламчват към разните хранилки , към действително работещите треньори и спортисти ,бързо всичко ще си дойде на място

4

123

преди 4 години

Selektirai si ovcete na selo. Typanar