Снимка: Reuters, архив

Астън Вила няма да пред­ложи договор на Стилиян Петров за новия сезон предиз­вика светкавична ре­акция от страна на ЦСКА-София. От "Армията" веднага са изпратили покана към бившия си фут­болист, който тръг­на именно от "чер­вените" към големия футбол преди 17 години, когато направи мечтан трансфер в Селтик, научи "Меридиан Мач".

Новият клуб протяга ръка към един от най-обичаните български фут­болисти, като пред­ложението включва освен връщане на терена с червена фланелка, заемане на ръководен пост в клуба.

ЦСКА-София се нуждае от легитамиция и обедине­ние заради сериоз­ното отдръпване на фенове и няма да жали средства, за да намери фигура, която ще върне много хора по три­буните. Известно е, че от клуба покани­ха и Димитър Бербатов, но той сам е заявил, че няма какво да прави в българския футбол в момента.

Очаква се Стилиян Петров да откаже дипломатично, но твърдо поканата на ЦСКА-София. При­чината е, че той все още има твърде го­лям избор в Англия, където се е устано­вило семейството му. Стенли може да остане в Астън Вила на някакъв пост в треньорския щаб, но има и половин дузи­на оферти от по-нискоразрядни клу­бове от Острова, ко­ито го изкушават с това, че му предла­гат мечтаното зав­ръщането на терена.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase