Снимка: БТА

Селекционерът на волейболните ни национали Пламен Константинов поздрави своите момчета за гръмката победа с 3:0 над Германия, която ни класира на полуфиналите на европейското първенство.

"Изиграхме още един мач като отбор. Големият мъж днес се казва Николай Пенчев. Той намери сили да изнесе тежестта. Целият отбор игра и за него", сподели специалистът.

"Втори път побеждаваме Германия по този начин. Не е било случайно. Справихме се с основните им ударни единици. Това реши двубоя. Важен е резултатът, който си струва всичко", каза Константинов.

"Най-добрият отговор е на игрището. Другото са приказки. Предстоят ни още мачове. Отборът трябва да играе за удоволствие. Изпълнихме това, което си бяхме поставили предварително като цел", щастлив е селекционерът.

"Това не значи, че ще се задоволим с полуфинала. Няма слаби отбори, но няма и такива, които не може да победиш. Въпросът е в този мач, който ще се изиграе", каза още Константинов.

"Момчетата трябва да си оставят сърцата си на полето, не ме интересува резултата. Показваме невероятен дух. Гордея се с момчетата, с желанието и амбицията им", каза Константинов.

 

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase