Снимка: Gol.bg

Асоциацията на лекарите на футболните отбори в Англия защити красивата лекарка Ева Карнейро и остро разкритикува мениджъра Жозе Моуриньо по повод скандала в Челси и отстраняването на докторката от резервната скамейка на лондончани.

Карнейро и екипът й бяха наказани от португалския треньор, след като влязоха на терена, за да помогнат на падналия Еден Азар по време на мача от първия кръг във Висшата лига, което временно остави "сините" с 9 човека срещу 11 от Суонси. Това стана въпреки забраната на Специалния.

В крайна сметка това не се оказа фатално за Челси и двубоят на "Стамфорд Бридж" завърши 2:2, но въпреки това Моуриньо реши да накаже лекарите в тима си.

В разпространено до медиите комюнике, лекарският съюз определя решението на Моуриньо като "ненужно" и посочва, че д-р Карнейро е постъпила правилно в ситуацията.

В същото време докторите изказват "огромно притеснение" от действията на Моуриньо и го призоваха да се извини публично за отношението си към Ева Карнейро и помощникът й Джон Фърн.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase