Емил Велев. Снимка: Булфото

Легендата Емил Велев изиграва общо 176 мача за Левски и 34 мача за Купата на България. Вкарал е общо 30 гола. Бил е шампион на България през 1984, 1985 и 1988 г. и носител на Купата на България през 1982 и 1984 г.

Велев е водил отборите на Левски, Славия, Локомотив Пловдив, Локомотив София и Хасково. Той извежда сините до последната им титла през 2009 година, след което е уволнен от Тодор Батков. С "белите" стига до финал за Купата на България. За няколко мача е и помощник-треньор на националния отбор.

Емил Велев има какво да каже за пребогатата си кариера на футболист и треньор, и именно за това Gol.bg направи интервю с него.

- Г-н Велев, така и не стана ясно защо Тодор Батков ви уволни от Левски и какво мислите за неговото управление на "Герена"?
- Нямам представа какво е породило това решение, отборът играеше добре и станахме шампиони. Бихме и един отбор в Андора с 9:0 общо в двата мача, нещата вървяха доста добре. Изведнъж обаче стана това нещо.

- Вие сте последният треньор правил Левски шампион, какво се случи през тези вече шест години, за да се стигне до там, че "сините" да изпаднат във втората шестица?
- Оттогава се смениха цели 17 треньори, което не говори добре за един отбор. Всеки треньор като дойде докарва нови футболисти според това, което мисли, следващият треньор си докарва и той нови, и гони старите, и така се получава един омагьосан кръг, който влияе доста зле на един отбор, особено на Левски.

- Бихте ли приели да станете треньор на Левски и да работите с Георги Иванов - Гонзо?
- Това нееднократно съм го казвал, не се срамувам да го кажа, че бих.

- Трябва ли Георги Иванов да признае провалите си и да си тръгне от "Герена"?
- Не е моя работа да коментирам това нещо. Има си хора, които трябва да се занимаят с това.

Цялото интервю с Емил Велев четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase