Снимка: архив Ройтерс
Груповата фаза на Световното първенство по футбол приключи, а това е отличен момент да погледнем назад към турнира, за да обърнем внимание на някои от новите рекордни статистики.

И все пак, да не забравяме, че става дума само за групите – предстоят още почти седмици и над 10 изпълнени с напрежение мача. В това число влиза и финалът, който ще се състои на 13-и юли, пише Mashable.

Тепърва предстоят нови рекорди, но нека видим по-интересните статистически данни до момента.

300 милиона

е броят на публикуваните туийтове, които са свързани със Световното първенство по футбол според Twitter. За сравнение, Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. генерираха общо 150 млн. туийта.

136

е броят на головете, отбелязани в груповата фаза. Това е рекорд за всички времена.

24

е броят на головете, отбелязани от резервните играчи. Това също е рекорд за първенството (и не само за груповата фаза).

17 185 016

е броят на пътите, в които най-ретуийтваните постове в Twitter за Световното първенство по футбол, са били видени, съобщават от социалната мрежа.

7

е броят на жълтите и червените картони, получени от Уругвай и Кот д'Ивоар – двата отбора с най-много картони на първенството. Кот д'Ивоар обра само жълти, докато Уругвай може „да се похвали“ и с един червен картон. Това прави Уругвай официално най-санкционираният отбор на Мондиала. В тази бройка не влиза прословутото скандално ухапване от Луис Суарес.

378 085

е броят на туийтовете в минута, изпратени по време на най-споделяния в социалната мрежа гол – автоголът на Марсело по време на първия мач от първенството, в който играха Бразилия и Хърватия. Голът на Клинт Демпси, който доведе до резултат от 2:1 в мача между САЩ и Португалия, се нарежда на второ място с 304 603 туийта в минута.

55,5

е средният брой минути, в които топката е била в игра в по време на 90-минутен мач. Това е значително по-малко от данните от първенството в Южна Африка, когато топката беше в игра средно по 69,8 минути. Изглежда жегата и влажността в Бразилия се отразяват на играчите, а това прави отбелязването на толкова много голове още по-впечатляващо.

2071

са пасовете, изпълнени от Италия, топ тимът по пасове в първенството. Това обаче не беше достатъчно, за да задържи тимът на игрището и той си тръгна у дома по време на груповата фаза.

6,02 милиoна

са туийтовете, в които е използван хаштаг #USA. Това е и най-често използваният хаштаг на националност в рамките на първенството досега. Бразилия е втора в списъка с близо 2 млн. хаштага.

15

е средният брой минути на игра между головете, отбелязани от холандеца Лерой Фер, което го прави най-ефективният голмайстор в турнира.

61

е броят на фаловете, извършени срещу Гърция. Това е най-фаулираният отбор на Мондиал 2014.

23,61 мили (38 км)

е разстоянието, което Майкъл Брадли от САЩ е пробягал по терена. Той е тичал много повече от всеки друг играч в турнира.

Още интересни новини за Световното първенство по футбол четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase