Снимка: Bulgaria On Air

Българският национален отбор по хокей на лед до 18 години записа първа загуба на световното първенство в група "А" на III дивизия, което се провежда в столичния Зимен дворец на спорта. България отстъпи с 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) от Китайско „Тайпе“ в мач с много наказания и нерви.

Националите откриха резултата в 5-ата минута на първата третина, като Атанас Генков се разписа след асистенция на Томислав Георгиев. Във втората част попадения нямаше, а в последната дойде кошмарът за българския тим, който допусна на три пъти шайбата да влезе в мрежата им.

Попаденията паднаха в 48-ата, 56-ата и 58-ата минута, като при първото и третото домакините бяха в намален състав. Краят на срещата бе белязан от кратко масово сбиване на леда - 39 секунди преди края, зад вратата на българите. Играта бе прекъсната за повече от десет минути, като в това време съдиите се съветваха за наказанията.

Трима от нашите - Георги Димитров, Васил Виденов и Веселин Диков, и също толкова от азиатците, отнесоха големи санкции. За №1 в българския състав бе определен получилият контузия Богдан Иванов.

Въпреки загубата, България U18 заема третото място в групата с равен брой точки с Мексико и Австралия - по 6, но има по-лоша голова разлика. И запазва напълно реален шанс не само за медал, а и за челната позиция, която ще осигури класиране във втора дивизия.

Днес от 20:00 часа България U18 излиза срещу Нова Зеландия.

Входът в Зимния дворец на спорта е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase