На 5-ти и 6-ти октомври в столичната зала “Арена Армеец” започва първото в България Световно първенство по карате киокушин, организирано от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз.

Входът на залата за двата състезателни дни на събитието е свободен, като целта е зрителите да могат да се насладят на битките между най-добрите киокушин бойци, отчитат организаторите.

Специалисти и организатори са категорични, че първенството ще бъде не само престижно, но и максимално зрелищно. Домакините са подготвили програма, която ще задоволи всички потребности на такъв вид значимо събитие – очакват се срещи между 297 изявени майстори – мъже и жени, от 52 страни, разпределени по категории.

Първенството ще бъде открито от ръководителите на Световния киокушин съюз, благодарение на които най-твърдият стил в каратето доби своята широка известност в цял свят – Хатсуо Рояма, Люк Холандер и Стив Арнейл.

Програмата ще включва традиционни за изкуството на киокушина елементи, парад на знамената под звуците на фанфари, ритуален бой на барабан – изпълнен от сенсей Андрей Иванов, демонстрации на различни киокушин техники и много други.

Специален танц, с който България ще демонстрира красотата на националния фолклор пред всички гости, ще бъде изпълнен от изявения ансамбъл на Нешка Робева. Водещ на събитието ще бъде Делян Петришки от телевизия „България Он Ер”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase