Боби Михайлов понесе втори удар. Снимка: Булфото

Върховният административен съд на България обяви, че Правилникът за статута и трансферите на футболистите в системата на БФС за сезон 2012/13 е нищожен в свое решение днес.

Това е втори удар по родната футболна централа в последните дни, след като миналата седмица Върховният касационен съд определи за нелегитимен Изпълнителния комитет на БФС.

Днес ВАС реши, че правилникът за статута и трансферите на футболистите е нищожен, като това решение подлежи на обжалване в 14-дневен срок, съобщава БТА.

Ето и съобщението:

Върховният административен съд - пето отделение, обявава нищожност на Правилник за статута и трансферите на футболистите в системата на Българския футболен съюз за сезон-2012-2013г.,приет въз основа на Решение по Протокол щ 2/21.05.2012г. на БФС.

Решението подлежи на касационно обжалване пред петчленен състав на Върховния административен съд, в 14-дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

В случай на неподаване на касационна жалба или протест или ако те са отхвърлени от петчленен състав на ВАС, съдебното решение следва да се обнародва по реда на чл. 194 АПК.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase