Емил Велев. Снимка: архив, Булфото

„От един отбор с огромен потенциал „Локомотив” Пловдив ще се превърне в едно отборче.” Това заяви на извънреден брифинг на Лаута старши треньорът на черно-белите Емил Велев.

Той е на мнение, че на Коко Динев е трябвало да се помогне финансово и оправдава оттеглянето му с финансовата криза.

Велев обяви, че след Родригес и Бенжалюн отбора напуска и Сержиньо, но той е поел ангажимент да изиграе предстоящия мач от Лига Европа в Холандия. За там заминават ограничен брой футболисти – 14 полеви и двама вратари. Това се налага заради днешните събития.

Още по темата

В „Локомотив” Пловдив са изненадани от решението на Коко Динев да се оттегли от клуба. Динев изтъква две причини за напускането на „Локо“ Пловдив. Едната е липсата на възможност да издържа високото финансово ниво на клуба, а другата - постоянното замесване на името му в съмнения за погазване на честната игра.

„Няма да позволя изпадането на „Локомотив” Пловдив от „А“ група или отнемането на лиценза му”, заяви почетния президент Христо Бонев.

Той се надява скоро да се намери нов собственик на отбора.

Акциите на клуба се продават за един лев, а административният директор Атанас Узунов е натоварен със задачата да води преговорите с бъдещия купувач.

„Оттеглянето на Коко Динев не е добре за състоянието на футболистите и треньора, сега трябва да ги мотивираме преди мача в Холандия”, съобщи Узунов.

Той кани потенциалните купувачи на клуба в канцеларията си, където да коментират финансовото състояние на отбора.

Футболистите са научили от медиите за оттеглянето на своя президент.

На Лаута се носят слухове, че се готви ЦСКА се готви да купи 7 от добрите играчи на „смърфовете”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase