Кметът на Лондон Борис Джонсън успокои спортистите, че дървениците не са страшни, изпробвайки легло в Олимпийското село. Снимка: Reuters

Напаст от дървеници чака в Олимпийското село българските спортисти, както и милионерите от другите отбори.

Още по темата

Предупреждението дойде от Организационния комитет с добавката, че участниците трябва да внимават да не си занесат кръвопиещите гадинки у дома. Това съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Подобна случка имаше преди 12 години на Олимпиадата в Сидни.

Дървениците бяха ликвидирани в много западни страни в началото на 90-те години, но се завърнаха, след като повсеместно бе забранено използването на инсектицида ДДТ.

Домакините на игрите в Лондон припомнят, че най-сигурно след гостуването е спортистите да сложат дрехите в топла сушилня за дрехи и да ги пуснат на цикъл от 30 минути.

Българските волейболисти пък ще приемат по-спокойно новината за дървениците, след като англичаните се погрижиха да удължат креватите им с половин метър.

Преди леглата бяха едва 173 см - твърде къси дори за плувната торпила Макъл Фелпс, който е висок 193 см, Мълнията от Ямайка Юсеин Болт (195 см), камо ли за някоя 220-сантиметрова звезда от Националната баскетболна асоциация.

Сега Владо Николов и компания ще се ширят на легла с размери 240 см дължина и 90 см ширина.

Родните спортисти са настанени в крайбрежна зона на Олимпийското село в Лондон. Съседи на нашите са конкурентите им от Русия, Австрия, Беларус.

Българският блок е на 9 етажа и е разположен непосредствено до главния изход за пешеходен достъп до Олимпийския парк и зоната за джогинг.  В него ще почиват 63 нашенци от 17 вида спорт.

В близост са още ресторантът, както и транспортната зона, което ще улесни бързото предвижване на нашите спортисти.

Нашите състезателите ще са разположени на 3 етажа от блока (7, 8 и 9). На всяко ниво на сградата има по 5 апартамента.

Волейболистите ни започват олимпийската битка срещу до­макините от Великобрита­ния в мач на откриването на волейболния турнир на 29 юли. Началният час за двубой в колективните спортове е меко казано необичаен - 9,30
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase