Христо Стоичков Снимка: Булфото

Треньорът на Литекс Христо Стоичков не обърна голямо внимание на разгромната победа на своя Литекс с 6:2 над Локо (Пд) след края на последния мач за ловчанлии в А група за този сезон.

След мача стана ясно, че бизнесменът Гриша Ганчев се отказва от отбора и тимът занапред ще разчита основно на юноши и млади играчи.

Камата отдели повече време за нападки към президента на БФС Борислав Михайлов и съвети към вътрешния министър Цветан Цветанов.

Стоичков обяви, че никога не чака помощ от други отбори, визирайки провала на Литекс в опита за класиране в евротурнирите. Литекс остана пети и няма да играе в Европа през новия сезон, а треньорът на ловчанлии обвини други клубове, че взимат пари и уреждат мачове.

„Не чаках помощ от никого, аз помощ не чакам. Когато си добър, трябва да побеждаваш на терена. Някои предадоха най-добрия си приятел. Когато влизаш в комбинации, на някои хора им стана ясно, че е много по-лесно да вземеш пари. Докато Боби Михайлов е в БФС, това ще е реалността. Рибата мирише от главата, не от опашката. Когато си се насрал пред цяла България и пред целия свят, трябва да има промяна.”, колоритно завърши атаката носителят на „Златната топка”.

Още по темата
Стоичков не разкри дали остава треньор на Литекс и през новия сезон, но призова Гриша Ганчев да не бъде наказван за нередностите в неговите фирми, защото дава най-много пари за родния футбол.

„Днес е последният ден за първенството. Оттам нататък имаме да решаване много проблеми”, сподели очевидното той. „Ситуацията е тежка и с нашия президент Гриша Ганчев. Призоваваме вътрешния министър Цветан Цветанов да сложи малко стерилните ръкавици, ако го е страх да пипа във футболния съюз, да бръкне в катрана, където има много за оправяне в българския футбол. Защото не можеш да нараниш човека, който най-много е дал за българския футбол.", посъветва Камата пред TV7.

За мача с Локо (Пд) Стоичков каза най-малко, защото победата с 6:2 се оказа без значение. „Доволен съм. Агресивна игра, търсехме победата от начало до край, но бяхме зависими от другите мачове - Монтана – Черноморец и Лудогорец – ЦСКА. Когато имаш цел и не е изпълнена, това тежи. Оттук нататък предстои много работа, много отговорност от всеки и ще се реши кой ще продължи напред.”

Още новини от българския футбол в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase