Снимка: Булфото

Още когато бе назначен за член на Управиелния съвет на Левски Иво Тонев заяви, „че не е нужно да си специалист, за да видиш, че лятната селекция е сбъркана. Локомотивецът бе напълно прав.

Тя се състоеше от 8 имена – Иван Цветков, Орлин Старокин, Тони Калво, Симеон Райков, Сьорд Арс, Тодор Христов, Александър Башлиев, Ларс Рисп. Трима от тях вече ги няма, а Райков и Башлиев не помирисват терен през пролетта.

С гореизброените играчи Левски падаше в гостуванията си на сериозни съперници, но поне биеше на „Герена“ и финишира на полусезона с равни точки с третия и само на три пункта от лидерите Лудогорец и ЦСКА.

През януари Тонев обяви, че вече носи цялата отговорност в Левски. Клубът стана финансово стабилен и си позволи селекция от скъпоплатени футболисти.

Този път сините взеха четирима играчи – Сюлейман Диамутен, Нуно Пинто, Кристовао Рамос и Жуниор, но със сигурност те прибират общо повече, отколкото привлечените през лятото.

На „Георги Аспарухов“ вече смятаха титлата, която им убягваше от 2009 - насам за сигурна, но Левски не само продължи да пада в гостуванията срещу силни тимове, но взе да губи и на „Герена“. И в момента е пети, но разликата от първия е двуцифрена.

Левски в пет поредни двубоя няма победа в А група и участието му в евротурнирите е под заплаха.

Още новини за Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase