Снимка: Reuters

Руският колос Зенит Санкт Петербург се реваншира на феновете си по най-добрия възможен начин за загубата от АПОЕЛ Никозия в първия си мач от Шампионската лига. Днес питерци надвиха с 3:1 на своя стадион "Петровски" носителя на Лига Европа за миналия сезон и шампион на Португалия Порто.

Момчетата на Лучано Спалети демонстрираха страхотен характер срещу своя опонент и напълно заслужено стигнаха до първата си победа в тазгодишното издание на най-комерсиалния турнир.

Като цяло домакините бяха по-добрият отбор в срещата и създадоха по-чисти положения от "Драконите", с оглед на което закономерно стигнаха до успеха.

Двубоят иначе започна доста по-добре за гостите от Португалия, които в 10-ата минута успяха да открият резултата след попадение на Джеймс Родригес. Той бе намерен от Хълк точно пред голлинията и отклони подаването на бразилеца, за да даде преднина на своя отбор.

Руснаците обаче демонстрираха уникален характер и само девет минути по-късно успяха да стигнат до изравнително попадение в този мач. Роман Широков се възползва от неубедително избиване на топката от страна на стража на гостите Елтон и с удар от точката за изпълнение на дузпата изравни.

В края на първото полувреме гостите получиха още един сериозен удар след попадението във вратата си. Те останаха с човек по-малко, тъй като Хорхе Фусиле бе декориран с втори жълт и червен картон. Уругваецът игра с ръка и доста глупаво си изкара червен картон, а това нещо вбеси неговия наставник Витор Перейра.

Численото предимство на домакините даде резултат и в 63-ата минута Широков вкара второто си попадение в срещата, за да направи обрата в мача пълен. Асистенцията за неговия гол отново бе дело на Виктор Файзулин, който също направи страхотен мач.

В ситуацията Виктор Файзулин изпълни фаул при който голмайсторът на домакините за тази среща овладя топката и с удар от близо успя да реализира.

Крайното 3:1 в тази среща оформи Дани в 72-ата минута, като по този нач сложи край на интригата в мача.

След двубоя Зенит има 3 точки в Група "G", докато Порто има същия актив.

Още новини ор Шампионската лига в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase