Тодор Стойков отново даде всичко от себе си.
fallback

Лукойл Академик напусна достойно турнира за купата на УЛЕБ. Тимът на Константин Папазов имаше да наваксва 20 точки пасив от първия мач срещу Цървена Звезда, но в реванша от 1/8 финалите успя да победи само с 3 – 85:82. Така студентите напуснаха борбата за 3-и пореден път на този етап от надпреварата.

Отборът обаче може да се гордее с представянето си, защото четирима основни играчи бяха с контузии. Кениън Уикс и Георги Чековски бяха оперирани, а Дейвид Саймън и Ламонт Джоунс не бяха пълноценни, тъй като имаха травми.

Лукойл започна силно и поведе с 5:0 и 12:6 в началото. Постепенно обаче гостите заиграха спокойно и в края на първата четвърт резултатът бе 20:20. Баскетболистите на Звезда имаха сериозно предимство в борбата под коша, като овладяха 44 срещу 31 борби за Лукойл и това се оказа фатално.

Бойко Младенов не успя да се справи с центровете на гостите и направи 5 фаула за 9 минута на игрището. На почивката сърбите имаха 2 точки аванс, а в началото на второто полувреме Тити Папазов пусна в игра невъзстановения Ламонт Джоунс.

Въпреки контузията си американецът се включи отлично и завърши с 10 точки и 6 асистенции, внасяйки ред в нападението на Лукойл Академик. В последната част българският шампион успя да поведе на няколко пъти, но не и да се откъсне в резултата.

30 секунди преди края студентите поведоха с 83:80 след 4 поредни успешни наказателни удари на Ламонт Джоунс. Милан Гурович върна 2 точки за Звезда от линията, но след това Тодор Стойков също отбеляза на два пъти и донесе победата.

Капитанът на Лукойл завърши с 29 точки, от тях 5 тройки и се бореше като лъв, но само неговите усилия не стигнаха. Дейвид Саймън добави 14 точки, въпреки че в последната четвърт на два пъти получаваше лекарска помощ, заради контузията в лявото си рамо.

Играчите заслужават само поздравления за сърцатата си игра и характера, който показаха и могат да се оттеглят с високо вдигнати глави. Те обаче не успяха да преодолеят многото проблеми и да се преборят с много силния състав на Цървена Звезда, за който петима баскетболисти вкараха 10 и повече точки.

Все пак тимът остана непобеден в своята зала през този сезон от турнира, като това бе шестата му поредна домакинска победа. На 1/4 финалите Звезда ще се изправи срещу Динамо Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback