Бъста Раймс и Тайни Темпа ще открият фестивала тази година на главната сцена. Снимка: Spirit of Burgas

Бъста Раймс (Busta Rhymes), една от емблемите на американската рап и хип-хоп сцена, и все повече набиращия сила английски рапър Тайни Темпа (Tinie Tempah), ще поставят началото на главната сцена на SPIRIT of Burgas на 3 август.

В петъчната вечер феновете ще станат свидетели на своеобразен сблъсък на звездата от Бруклин с по-младия му лондонски колега.

Бъста Раймс през този месец ще навърши 40 години, като през последните 15 години се радва на изключително успешна солова кариера. За този период има 15 номинации Грами и над 10 за наградите на MTV. Участвал е в над 15 филма, сред които най-запомняща се е първата му сериозна роля в Shaft, записал е повече от 40 саундтрака.

Миналата година Бъста записва „Look At Me Now” с Крис Браун и Лил Уейн, която му носи и двете номинации Грами, 6 номинации на BET Hip Hop Awards и директно номер 6 в класацията Billboard Hot 100.

Още по темата
24 апр 2012 13:34
Все още Раймс не е приключил последния си албум, по който работи от 2010 г., с работно заглавие "Extinction.Level.Event.2", включващ артисти като  Тиесто, Diplo, Крис Браун и Лил Уейн.

Бъста Раймс споделя, че и този албум също като едноименния от 2000 г. е вдъхновен от всички мрачни и апокалиптични прогнози за края на света.

Тайни Темпа изкарва първата си продукция от 28 трака през 2007 г. след съвместна работа с Mz Bratt, Chipmunk и G-Unit.

Първият му албум "Disc-Overy" от 2010 г. влиза директно на първо място в класациите, като най-големите хитове са синглите „Pass Out”, “Written in the Stars” и UK Top 5 парчетата “Frisky” и “Miami 2 Ibiza”.

За по-малко от 2 години Темпа спечели над 10 престижни музикални награди и още 20-ина номинации, сред които са наградите MOBO Awards, Urban Music Awards, BT Digital Music Awards, UK Festivals Awards, Brit Awards, BET Awards и други.

SPIRIT of Burgas ще се проведе от 3 до 5 август, като другият хедлайнер, който бе обявен досега, е Korn.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase