Снимка: Спаси София

Три нови автобусни линии, които да свързват с метрото кварталите "Люлин", "Витоша", "Студентски град" и "Горна баня" предлага общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев в доклад, внесен в Столичния общински съвет.

Става дума за довозващ до метрото транспорт, който да минава на всеки 10 минути в пиковите часове, обясни Кристиян Христов, транспортен експерт от "Спаси София". Според него, сегашните наземни линии са нередовни и недостатъчни.

Още по темата
До тук предложени линии са три. Първата ще свързва различните части на "Люлин" с метростанциите "Западен парк" и "Сливница", обясни Кристиян Христов. Втората се предвижда да свързва "Студентски град" и метростанция "Витоша", обслужвайки и кварталите "Витоша" и ВЕЦ "Симеоново", както и бизнес зоната в кв. "Хладилника". Третата линия е предвидено да обслужва кв. "Горна баня" и вилната зона, като ги свързва с отдалечената от тях едноименната метростанция.

Борис Бонев припомня, че Йорданка Фандъкова е обещала в София да има довозващ транспорт преди 4 години и призовава ГЕРБ да подходят отговорно към доклада. Той е убеден, че предложените първи три линии биха били удобни и използвани, тъй като са изготвени след допитвания до гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase