Младост фест ’23 започва с целодневен празник, посветен на Деня на детето. От 1 до 4 юни паркът в столичния „Младост“ 3 ще стане домакин на много игри, състезания, викторини, демонстрации и концерти.

Фестивалът на изкуството и игрите ще породължи през целия първи ден и ще се превърне в празник на творчеството, въображението и забавлението. Той ще даде възможност на хлапетата да се включат в различни вълнуващи дейности, работилници и демонстрации, които им позволяват да изследват своите артистични таланти и да развият нови умения. Предвидени са разнообразни дейности - от рисуване, музика и занаяти до програмиране, анимация и създаване на игри. В рамките на събитието на едно място ще бъдат събрани и обединени организатори на активности за деца, школи и академии, представители на различни клубове и състезания. По този начин освен безкрайно забавление и емоции ще бъде представена полезна информация за това как и къде всяко дете може да започне да развива ново хоби, да придобива знания и умения.

За 11 часа е обявено началото на хепънинг с Велислава Гечева, която ще направи демонстрации на специфичната техника за рисуване – енкаустика. Самата Велислава Гечева е родена в София, където живее и днес. Завършва живопис в Националната художествена академия. Специализира в академия за изящни изкуства в Мачерата, Италия. Има много самостоятелните изложби и е носител на престижни награди. Пак в 11 ще стартира и ателие за фигурки от филц с Галина Грекова и Галина Титова.

От 17 часа започва програма на деца-възпитаници на Сдружение „Фридрих Шилер“. Следват изпълнения на клуба за модерни танци DIVA ZONE. Около 18 часа ще се проведе викторина с много награди, след която е началото на кукления театър „Хитранка Лисанка“. Спектакълът е по драматизация на Симона Нанова и Ваня Иванова.

Както подобава на истински детски празник за най-малките са предвидени и още куп изненади.

Младост Фест’23 е част от Календара на културните събития на Столична община, а Dnes.bg е медиен партньор на събитието. Входът е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase