Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да бъде обявено и второто класиране за общинските детски градини в София. Близо 11 хиляди деца бяха приети още на първото класиране, но още почти толкова останаха извън място в детските градини.

Проблемът с местата за най-малките е най-сериозен в столичните райони "Витоша", "Лозенец", "Овча купел", "Триадица" и "Красно село", припомня Нова тв.

Въпреки големия брой некласирани, остават около 2700 свободни места, за които се борят всички около 9900 неприети деца. Тази година кандидатите са с около хиляда повече спрямо миналата.

Коментари Напиши коментар

9

А

преди 4 месеца

Ако сега всичките близки,роднини на неприетите 10 000 деца излязат на улицата....Но преклонена главица...

8

една баба

преди 4 месеца

а класирането за детската градина ще важи ли и за университета, като порасне детето? Че то по трудно в градината да те приемат, отколкото в универсисет

7

Анонимен

преди 4 месеца

Без значение кой от къде е дошъл, всяко дете има право на образование, да не говорим, че уж от 4 годишна възраст е задължително. От Общината години наред лъжат и мажат как работели за разрешаване на проблема. Не знам ако децата не са приоритет номер 1, кое тогава..иначе данъците си ги събират без да се оплакват. Смешници!