Снимка: БГНЕС

Единствено и само в метрото от целия градски транспорт в София ще може да се пътува с хартиен билет.

Това решиха днес общинските съветници на сесията на СОС, след като удължиха срока на действие на хартиения превозен документ. Първоначално той можеше да се ползва само да 1 юни, но срокът е удължен по предложение на Комитета по наблюдение на новата тикет система. Докладът е публикуват на сайта на СОС.

През лятото на 2022 г. СОС прие нова тарифна политика, която да систематизира и организира по нов начин превозните документи в градския транспорт на София.

В градския транспорт хартиените билетчета последно се използваха до март и вече са изцяло заменени с електронни превозни документи на тикет системата. Аргументите на Комитета по наблюдение са, че много хора ползват хартиения билет и премахването му би затруднило гражданите. Закупуването му става само на касите на метрото.

От ЦГМ съобщават, че електронните превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава. Това важи особено за билетите 30+ и 60+, които получават най-голямо одобрение от столичани и гости на София.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase