Снимка: Bulgaria ON AIR

Общ преглед
В София и още няколко града на страната се проведе шести "Поход на мира". В него организаторите отново настояха България да не участва във военни конфликти. На място се събираха и подписи за референдум за мир и суверенитет.

В столицата протестиращите изразиха своята воля в интерес на страната ни.

"Ако тръгнем да изпращаме помощ на Украйна - ще бъдем въвлечени в техния военен конфликт", каза Ирена Иванова.

"Аз нито съм за Русия, нито съм за Украйна. Не желая да има война, аз не желая да влизаме в нещо, което не ни засяга", коментира Румяна Крачунова.

Организаторите събираха и подписи за референдуми против джендър идеологията и запазването на неутралитет в военния конфликт.

Логиката на събитията, които се случват, ясно показват, че вървим натам. Затова изказвам собственото си мнение и съм против въвличането на България в войната и против джендърската идеология, категорична е Янка Владимирова.

В шествието се включиха и симпатизанти на "Възраждане", които заляха с червена боя сградата на ЕП в София.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Още новини

Коментари Напиши коментар

461

До Паню Баирски

преди 4 месеца

Ще ми се да ти видя коментарите за войните на щатите... Има ли такива?..

460

Паню Баирски

преди 4 месеца

Всички тия, които поддържат руските въшкарници, които нападат една суверенна страна и убиват невинни хора, ще си получат заслуженото.

459

анонимен

преди 4 месеца

България вече е похарчила милиард лева да храни и пои натрапниците от Украйна,да си вървят и защитават държават,представяте си милиард ако бяха дадени за медицинска техника да нас българите,милиард лева колко наши малчугани щяха да се радват ако им бе предоствено почивка за тези пари колко душички щяха да се радват от все сърце вместо да помогнем на нашето поколение управниците ни хранят чуждите