Снимка: БГНЕС

Безработицата у нас едва ли ще нарасне в близко бъдеще. Очакванията за възнаграждения на служителите обаче малко ще се балансират. По-рано те започнаха да искат много повече от това, което се получава. Това вече се е случвало преди.

Kогато човек се е надпродал, при първа възможност компанията го заменя, когато пазарът се стабилизира.

Още по темата
Кандидатите за работа трябва да бъдат мъдри – не да се стремят винаги към максимума, който могат да си осигурят, а към това, което ще ги прави хем доволни от работата, хем ценни за организациите. Заплатите нараснаха с двуцифрени проценти през 2022 г. 5-7% от хората в София вече взимат заплати над 7-8 хиляди лева. Това заяви Мария Шишкова, управляващ съдружник Aims Humdn Capital.

По думите ѝ "в България се намират вече все по-интересни и все по-хубави длъжности за хора, които иначе биха избягали в чужбина", събощи Bloomberg.

"Самият факт, че безработицата е от порядъка на 4%, от които дългосрочните случаи са 2%, означава голяма необходимост и физически недостиг на хора", коментира тя.

"Много компании отдавна не гледат дипломите. На всички ни е ясно, че с този темп на промяна, каквото и да си учил, докато го завършиш, то вече е остаряло", отбеляза тя.

Коментари Напиши коментар

215

Анонимен

преди 4 седмици

Какви са тия заплати от 20 хил които се коментират тук за ИТ, аз имам мниго приятели работрщи в сферата, но само двама от тях вземат оодобни заплати и те са истински програмисти ръкиводители на проекти, със сериозно образование и публикации в мездународни издания. Масата взема или поне вземаше до миналата гидина 7-8 хил.

214

А.П.

преди 4 седмици

Проверете какви заплати се заплащат в цялата страна,защото София не е България и България не е само София.Капитализмът е точно това-бедни от една страна и един много малък процент богати,обслужващи чужди интереси и препечелващи огромни суми и живеещи охолно.

213

А.П.

преди 4 седмици

Айде пак се започна с тея заплати,а защо не посочите в кои сектори на икономиката се заплащат такива трудови възнаграждения?Какъв точно ценен продукт бе произведен от тези хора,така че той да повлияе на вноса и респективно на цените на вътрешния пазар в страната и същевременно да бъде изнесен навън?Кои точно фирми с имена и ЕИК заплащат такива заплати,плащат ли те данъци и колко и дали участват в обществени поръчки и били са някога политици участници като акционери и съдружници в тях?