Снимка: Bulgaria ON AIR

Незаконна сеч в Борисовата градина. 20 дървета са били отсечени в района на къпалнята "Мария Луиза". Дружеството собственик на терена ще бъде глобено с 50 хиляди лева.

Преди седмица кметът на район "Средец" Трайчо Трайков е издал разрешение за премахване на 10 дървета на частния терен - 5 иглолистни, които са били изсъхнали, и 5 широколистни.

За случая се разчува от видеа в социалните мрежи, публикувани преди 2 дни. По-късно последва и пост на столичния кмет Йорданка Фандъкова, от който стана ясно, че дърветата са 20.

И тази нощ сечта е продължило с тежка техника.

Проверката на екипа на дирекция "Зелена система" на Столичната община е установила, че другите дървета са били изсечени, без какъвто и да е разрешителен документ. На представители на фирмата е издадено предупреждение и всички дейности по премахване на дървета са спрени.

"Имаме парк и видеонаблюдение, за което са дадени милиони, имаме полиция, конна полиция, които са ужасно са изненади, че цяла нощ огромни машини, с които Столичната община не разполага, са рязали стотици дървета", каза Гергана Пирозова.

Оказва, че на още 2 места в района на къпалнята на "Мария Луиза" има незаконна сеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase