Да се върне картата за една линия в градския транспорт – предложението е на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Премахването на картата предизвика масово недоволство сред пътуващите, а столичани започнаха подписка за връщането на превозния документ, съобщи Bulgaria ON AIR.

Картата за пътуване по една линия в столичния градски транспорт беше премахната на 1 януари, когато влезе в сила новата тарифна политика.

Още по темата
Нейната цена беше 23 лв., а след отпадането ѝ, пътуващите бяха принудени да дават по 50 лв. за месечна карта за всички линии.

"Би трябвало да я върнат. Много хора се възползват от това", смята столичанка.

"Нека да оставим избора на хората. Защо трябва да се премахва, това допълнително утежнява бюджета на всички хора", на мнение е друг жител на София.

Имаше жалби до Столичния общински съвет и омбудсмана. Беше създадена и петиция за връщане на месечната карта за една линия. След бурното недоволство председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев предложи картата да се върне.

"Няма да позволя, новата тарифна политика е успешна. Билетната система работи успешно и няма да позволя едно малко камъче да обърне колата", заяви  Георгиев.

Той посочи, че над 30 000 души са били лишени от възможността да избират как да се движат в градския транспорт и добави, че общински съветници, които са се подписали под новите правила, са променили мнението си през последните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase