Снимка: БГНЕС

От 500 до 2000 лв. за физически лица е глобата за нерегламентирано използване на пиратки в София.

Още по темата
За юридически лица санкциите са от 3000 до 10 000 лева, посочиха за БТА от Столичната община по повод на предстоящите новогодишни празници.

Фойерверки, пиратки, бомбички и всякакви пиротехнически средства от категория F2 и F3 могат да се използват само на Нова година - до 2:00 ч. на 1 януари, или след предварително подадена заявка и разрешение от районната администрация.

На новогодишния спектакъл "Сцена под звездите" няма да има фойерверки.

Според новия регламент десет дни преди събитието се подава заявление по образец в районната администрация, в което се посочва кога, къде и какво пиротехническо средство ще се използва. Районният кмет преценява дали да даде разрешение за употреба.

Промените в Наредбата за обществения ред, с които се ограничава използването на пиротехника на територията на Столична община, влязоха в сила на 1 март тази година.

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 4 месеца

Без пиратки и гърмежи може без Дунавско хоро не може!

27

Анонимен

преди 4 месеца

А така де, няма да празните и бумкате! Няма весело да ви е!

26

Анонимен

преди 4 месеца

Много ми е интересно как ще докажат, че именно ти си палил пиратки? Ще дебнат с бинокли ли? Ще обискират жилищата на хората? И на мене не ми харесва тая пукотевица, ама е поредната мъртвородена бюрократична глупост. Все едно всичко в цялата държава е супер и опряхме вече и до пиратките. Представям си как на някакъв му звънят на вратата и отваря един мъртвопиян двуметров шкаф, който си е вкъщи. Няма доказателства срещу него, няма нищо. От пусто в празно както винаги полицията се занимава.