Снимка: БГНЕС

"Спаси София" става партия, за да участва в местните избори. Няма как да се регистрират граждански листи за общински съветници. Няма да участваме на национални избори. Натрупахме административен и политически опит, имаме страхотен екип от експерти и една от целите ни е да управляваме София качествено след това, което направи ГЕРБ в последните 17 години, заяви Борис Бонев пред Нова тв. Според него ДБ, ПП и "Спаси София" трябва да намерят общ път за явяване на местните избори.

"За 17 г. управление на ГЕРБ в София нито един от проблемите не беше решен. Парите на софиянци трябва да се управляват правилно. Важно е как живеят хората - чисти квартали, санирани блокове, осветление, паркинги, удобен градски тарнсопрт. Сега сме опозиция, но даваме идеи и се борим да ги реализираме", каза Бонев. Неговата цел е за два мандата София да влезе в топ 5 на европейските столици, в които се живее най-добре. Посочи, че има предложение за евтиви монтажни паркинги в кварталите, както в Скопие, но от ГЕРБ са го отхвърлили.

"Искахме намаляване на служебните абонаменти и така се освободиха места в центъра. Подготвяме проект за подземен паркинг в район "Възраждане". Трябват повече пешеходни зони. В този мандат единствените 150 метра бяха по наша инициатива. Жалко е, че около най-красивите сгради в софия има паркинги", каза Бо

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase