"Това, което стана публично известно в последните дни е, че една от фирмите, която е ремонтирала АМ "Тракия", се оказа строителят при ремонта на жълтите павета. Проблемът с жълтите павета е много по-голям от това, че има сходство с фирмата в другия строеж. Това, което мен лично изключително много ме притесни, е ремонтът на целия център на София. Това, което трябва да се каже много ясно е, че през 2018 година по Оперативна програма "Райони в растеж" се отпуснати пари на Столичната община, които са в рамките на 41 млн. от програмата за реконструкция на центъра на столицата. Имаме одобрени проекти, на които възложител е Общината.

Още по темата
Лошата практика с инжeнеринга в случая не съществува", коментира служебният регионален министър арх. Иван Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че е имало лоша предварителна организация за строителството и има промяна в съответните технически решения, което означава, че те не са били съвършени. Според него проектът на ремонта в центъра на София е лош и липсва контрол. Служебният министър изтъкна, че започват активни проверки за този обект, за да може да се спази срокът евентуално до март месец 2023 година. Гостът апелира фирмата да каже те ли са виновни или проектът е некачествен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase