Снимка: БГНЕС

Ученик в седми клас влязъл в училище с газов пистолет, твърдят родители. Случката е от 60-о основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в квартал "Бенковски".

Впоследствие пистолетът изчезва от раницата на момчето, което го е внесло, а родителите заплашват да не пускат децата си на училище.

Сигнал е подаден от майката на седмокласничка в училището Маги Тодорова. По думите й, в петък съученик на дъщеря й размахал газовия пистолет в междучасието.

"В петък в едно от междучасието детето е извадило газов пистолет и го е размахвал пред децата и е показвало, че има оръжие в себе си. Донесъл го е от дома си, най-вероятно", обясни Тодорова и допълни, че всички се чувстват стресирани от това.

Директорът на учебното заведение Илияна Кръстева заяви пред Нова тв, че децата от класа са потвърдили пред нея за случката.

Тя, от своя страна, веднага е уведомила родителите на момчето. Бащата заявил, че не знае за провинението на сина си и че пистолетът стоял заключен в каса.

По-късно родителят е проверил касата и е установил, че оръжието липсва.

Според директорката е възможно някое дете да е взело оръжието по обяд от раницата на момчето, което го е донесло. В момента оръжието се издирва, а във Второ районно управление е подаден сигнал за случилото се.

Психологът на училището ще работи с децата и родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase