Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира по повод информация в медиите за дете, влязло в училище с газов пистолет.

Своевременно от страна на ДАЗД са сезирани 2-ро Районно управление на МВР и Дирекция "Социално подпомагане" – Сердика, които да предприемат действия по компетентност.

Още по темата

При констатиране на необходимост от оказване на психологическа подкрепа на децата, станали свидетели на случая, такава ще им бъде оказана.

ДАЗД изиска и цялата информация за мерките, които е взел директорът на учебното заведение за осигуряване  на надеждна и сигурна среда в образователната институция.

Държавната агенция за закрила на детето проследява случая, като експертите са в готовност по всяко време да окажат подкрепа, както на децата, така и на професионалистите, ангажирани със случая.

За инцидента, в който седмокласник внесъл пистолен в клас стана ясно днес след подаден сигнал на родител. Случаят е от столичното 60 основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в кв. "Бенковски".

Оказало се, че по обед изчезнал и пистолета и сега не е ясно къде се намира оръжието, а родители се притесняват да пуснат децата си на училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase