Снимка: Bulgaria ON AIR

До късно снощи близки на загиналия таксиметров шофьор протестираха на няколко столични кръстовища. Те призоваваха за справедлив процес след като 34-годишен мъж почина след сбиване с 23-годишен на пътя.

Още по темата

"Извършено е нарушение на Закона за движение по пътищата - навлязъл е в улица с еднопосочно движение. Последвала е агресия. Един човек го е нападнал, ударил го веднъж-два пъти в автомобила му. След това е последвало спречкване, след което нападателят се е обадил за помощ. От близкото заведение се притекли хора и колективно извършили действията, които са решили, че са правилни, според тях", разказа  пред Bulgaria ON AIR таксиметровият шофьор Малин след смъртта на неговия колега, убит при побой.

Той обясни, че Националният таксиметров синдикат все още не участва в протестите.

"Ние тепърва започваме. Евентуално може би през днешния ден или най-късно утре ще изразим колективно нашата солидарност. Ние сме проявили инициатива от преди 6 години за повече сигурност на работните места, предлагали сме промяна в законите, за да бъдем малко по-сигурни в изпълнението на нашите работни задължения. Един заместник-министър по време на преговорите каза, че ние се изправяме срещу много пари.", уточни Малин и допълни, че не се изправят за да искат пари, а за това, че трябва да има сигурност не само за тях, но и за пътниците им.

"Целта е да го разберат властите. Всичко идва от властите. Ще предложим на законотворците да променим законите", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase