Снимка: Bulgaria ON AIR

Затварят ключова улица в столичния квартал "Кръстова вада", без първоначално да е осигурен алтернативен маршрут. За това сигнализираха граждани до Bulgaria ON AIR. Хората в района ежедневно страдат от липсата на инфраструктура и новите строежи.

Пропадащите шахти, металните прътове и липсата на тротоари са най-малкият проблем на жителите на квартал "Кръстова вада". За Александра Петкова и десетки нейни съседи подаването на жалби се е превърнало в ежедневие. "Чашата прелива", когато ремонт затваря единствения път, водещ до дома ѝ, без предупреждение, а алтернативен маршрут е осигурен.

"Сутринта излизаш по-рано, през деня седиш затворен в къщи и чакаш да отворят. Ако ти се наложи, ей тук през разораната нива може да се мине", разказва тя.

Съседният строеж допълнително усложнява придвижването по улиците, защото в голяма част от квартала такива изобщо няма, а ако има - те са неправилно изградени.

"Вместо да се увеличи пътят, където беше поляна, те сложиха строежа на самия път и сега ще вземат от нашите места по 3-4 метра, за да го разширят", коментира Тервел Илиев, който също живее в квартала.

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов поясни, че затварянето на конкретната улица е било заради смяната на водопровод и подчерта, че гражданите имат пълното право да са недоволни.

"Това, което ние сме успели да направим, е да забавим тези ремонтни дейности, така че да намерим някакъв обходен маршрут, който очевидно в момента не се нрави на хората", констатира той.

И докато от районното кметство и Столичната община се опитват да се извинят, проблемите в квартал "Кръстова вада" продължават да се трупат, а жителите стават все по-недоволни.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase