Снимка: БГНЕС

Започва акция по отстраняване на неправилно паркирани автомобили до спирки в София.

Шофьори системно паркират на спирки на градския транспорт в града, с което пречат на пътниците и шофьорите на обществените превозни средства.

Ивайло Симеонов от Центъра за градска мобилност коментира пред БНТ, че ежедневно получават стотици сигнали за неправилно паркирали автомобили, като трасетата на масовия градски транспорт се обслужват с приоритет.

"Всички нарушители са "само за малко", пренебрегват пътни знаци, всички закони и наредби, което е недопустимо. Ние също трябва да положим още усилия, далеч съм от мисълта, че сме безпогрешни в работата си, но тук идва и нещо друго - нямаме самосъзнание и обществен контрол", каза Ивайло Симеонов.
 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 месеца

И каква точно е файдата от това, че сте вдигнали паркирал на спирката в два часа среднощ? За сметка на това КАТ не си мърда пръста ПРЕЗ ДЕНЯ да глобява масово спиращите на спирки и пешеходни пътеки - ЗАМАЛКО. Да не говорим, че патрулките редовно си паркират на спирки и след знак Забранено спирането и тръгват по кафета и ресторанти.

11

Дидо

преди 3 месеца

По ул. Раковски РЕДОВНИ спират, пускат аварийните и все едно всичко им е усаконено!Кафенце, цигарки, банички, ама това че тролейте стоят ПЪЛНИ с хора, и ги чакат тия селски нереzи - не им пука, щото на село, на къра, те така си спират!

10

ГРОБ

преди 3 месеца

Стига с тия негативни новини ся, ще изгоните милионите (може и милиарди да са) туристи на София.